Brouwerijbezoek 13/06 : Het Anker in Mechelen.

Hallo DOLKers

Op zaterdag 13 juni hebben we voor jullie een fijne activiteit in petto. Omdat er vorig jaar geen brouwerijbezoek op het programma stond in het DOLK-werkjaar, vonden we dat dit dit jaar zeker terug moest keren. Onze keuze voor de bestemming was snel gemaakt: Mechelen. En omdat Mechelen nog meer te bieden heeft dan enkel biergerelateerde zaken, hebben we nog een tweede uitstap gepland.

Concreet ziet het programma er als volgt uit:

 • Rond 14u worden we verwacht om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Sint-Romboutstoren. Sinds de vernieuwingen in 2009 is een bezoek aan de toren nog meer de moeite waard. Onderstaande tekst vat deze geweldige belevenis goed samen: Het interieur van de toren werd in 2009 volledig opgeknapt en ingericht. Het ‘klimmen’ gebeurt in korte etappes. Handig om op adem te komen en de verschillende kamers in de toren te verkennen. Na de klim lonkt het panorama, maar eerst passeren de kraankamer, smidse, klokkenkamer, uurwerkkamer, beiaardkamer en askelder de revue. In al die ruimtes lijk de tijd stilgestaan te hebben. Verbaas je over het technisch kunnen van onze voorouders. Luister naar de klokken en het geluid van het torenuurwerk.

Boven sta je op de skywalk, een panoramisch platform met een adembenemend zicht. De stad ligt aan je voeten, de Antwerpse haven en het Atomium tekenen zich (bij helder weer) af aan de horizon… Wacht niet op een stralend blauwe hemel: een beklimming van de toren loont de moeite op elk moment van de dag, in elk seizoen en bij elk weer. Telkens is het een ander beleving.

 • Om 17u worden we verwacht in de Mechelse brouwerij Het Anker, vooral bekend van de lekkere Gouden Carolusbieren. Na een interessante rondleiding en een grondige uitleg van hoe de typisch Mechelse bieren worden gemaakt, hebben we natuurlijk ook de gelegenheid om een Gouden Carolus, een Manenblusser of een Lucifer te proeven.
 • Na de rondleiding (rond 18u30) sluiten we de dag af met een gezellige maaltijd in brasserie Het Anker. We zullen daar een samen genieten van een smakelijk menuutje met gerechten op basis van bieren uit de brouwerij. Voor het hoofdgerecht hebben jullie de keuze tussen vlees of vis:

Het menu:

 • OFWEL: Vlaamse stoverij met Gouden Carolus, een witloofslaatje en frietjes
 • OFWEL: Gebakken victoriabaars met gestoofde prei en kappertjes, saus op basis Gouden Carolus Tripel, natuuraardappelen
 • Roomrijst met amandelmelk en Boscolisiroop

Belangrijk! Graag hadden wij van jullie, ten laatste op 30 april vernomen:

 • wie aanwezig zal zijn op welke deelactiviteiten. Jullie kunnen namelijk inpikken als jullie niet de hele dag kunnen/willen meegaan.
 • Gelieve als je meegaat naar de brasserie ook je keuze voor vlees of vis door te geven. Dit door een mailtje te sturen naar jelle.de.winter AT hotmail.com . Concrete informatie over vertrek/vervoer/betaling spreken we af wanneer we een beter zicht hebben op de (hopelijk grote) opkomst.

Wat zal deze ongetwijfeld superfijne dag kosten?

 • Bezoek aan de Sint-Romboutstoren: ongeveer 6 EUR (hangt nog af van al dan niet aanwezigheid van gids)
 • Brouwerijbezoek: 7,50 EUR (inclusief twee degustaties)
 • Brasseriebezoek: 21,50 EUR (exclusief dranken)

We hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen op deze fijne dag. Gelieve wel rekening te houden met de deadline van inschrijven, zodat we de trip verder kunnen plannen!

Groeten,

Beire DB & Sjellie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s